This is my story.

So you get to know me better.

Mijn naam is Joy. Als klein meisje was ik al bezig met fotografie. Mijn vader nam bij iedere herinnering die wij maakten als gezin zijn camera mee. “Papa mag ik ook een foto maken?” Dankzij deze nieuwsgierigheid maakte ik een van de mooiste vakantiefoto’s van mijn familie ooit. Wanneer ik nu terugkijk in mijn fotoalbums van vroeger ben ik mijn ouders hier eeuwig dankbaar voor.

Op mijn 13de begon ik met het fotograferen van mijn twee jongere nichtjes. Zij waren de perfecte modelletjes. Styling, make up, belichting (spotjes aan de muur) overal werd aan gedacht. En dit allemaal met een klein digitaal cameraatje. Sociale media bestond nog niet dus delen met vrienden was er niet bij. Maar het trotse gevoel wat ik kreeg van het ‘perfecte’ plaatje wel.

Los van dat ik er bewust mee bezig was, was ik mij totaal niet bewust dat dit misschien wel mijn toekomst zou zijn. Ik heb lang gezocht naar een beroep of opleiding wat mij echt gelukkig maakten. Beroepskeuze testen kwamen aan bod, stage lopen, gesprekken met mijn ouders. Wat opviel was dat er uit de beroepskeuze test als richting kunst kwam. Maar wanneer jij tegen een meisje van 16 zegt kunst, dan denk je niet meteen aan fotografie, eerder aan Vincent van Gogh. Ik sloeg daarom al snel een andere richting in die stiekem ook met kunst te maken had maar voor mij wel iets interessanter in de oren klonk, mode! Na heel wat jaartjes in de retail gewerkt te hebben kwam ik er uiteindelijk achter dat ik meer creativiteit in mij had. Ik nam ontslag en trok mijn stoute schoenen aan, solliciteerde bij een reclamebureau en werd aangenomen. Huilen van geluk!

Naast mijn liefde voor creativiteit heb ik ook een passie voor reizen. Afrika was het land waar ik heel graag naar toe wilde. Helaas werd deze droom verstoord door een heftige reactie op een vaccinatie. Ik verloor mijn baan, spraak, functioneren van mijn armen, benen en mijn geheugen. Maar ik verloor niet mijn wilskracht. Na twee jaar intensief revalideren en opnieuw ontdekken wat ik wilde, kwam ik erachter dat fotografie hetgeen is wat mij echt gelukkig maakt.

Hierdoor heb ik geleerd wat echte liefde, vriendschap en geluk is. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ik als fotograaf dit op een natuurlijke manier op beeld kan vastleggen.